Qvarsebo_kaffe_kaffebönor_Clara_Eneqvi

Våra kaffekurser

Vill du också veta mera om kaffe? Vi hjälper dig att lära dig mer om kaffe med våra kaffekurser. Vi erbjuder: 

 

  • Koppingkurs där du smakar olika typer av kaffe, lär dig mer om kaffets historia, smakprofiler och kaffebönans kvaliteter. Lär dig hur ditt favoritkaffe förbereds.

  • Kurs i kafferostning där du lär dig att rosta kaffe i vårt kafferosteri.  

Koppingkurs där man testar olika typer av kaffe René Porter

Koppa kaffe

Under två timmar lär vi oss mer om kaffe tillsammans. Kaffekoppning, eller att koppa kaffe, betyder att man smakar, analyserar och utvärderar kaffe. Det görs på samma sätt i hela världen och är ett sätt att lära sig mer om kaffebönans kvaliteter. 

Hur koppar man kaffe?

12 gr nyrostade kaffebönor mals och täcks med cirka 2 dl vatten. Kaffet vilar i 4 minuter för att utveckla smak. Med en speciell koppningssked surplar vi i oss kaffet. Tillsammans analyserar vi kaffet. Är det syrligt eller sött kaffe? Hur är kaffets smak och balans? Betyg?

Pris

Två timmar kurs i kaffekoppning kostar 399 kronor per person. I kursen smakar och undersöker vi kaffe tillsammans. Vi går igenom kaffebärets historia och kvaliteter. 

På grund av rådande omständigheter (covid-19) erbjuder vi tyvärr inga kurser just nu. Ta hand om er!

Image by Ingrid Hall
 
Qvarsebo_kaffe_rosta_kaffebönor_Clara_

Lär dig att rosta kaffe

Vi dyker ner i vår kafferost och lär dig grunderna i kafferostning under tre timmar. I denna både praktiska och teoretiska kurs får du se hur en färsk kaffeböna blir till en god kopp kaffe. 


Vi går igenom kaffebärets historia, rostningsprocessen och du får självklart prova på att rosta kaffebönor. Du får ta med dig ett kilo egenrostade kaffebönor hem efter kurstillfället. 

Det finns också möjlighet att koppa kaffe om vi får tid över.

Pris

Vid anmälan av en person: 1499:-

Vid anmälan av två personer: 1099:-/person. Kursen måste genomföras vid ett och samma tillfälle.

Kursen varar i tre timmar där du får lära dig att rosta kaffe och även får ta med dig ett kilo kaffe som du rostat själv.

På grund av rådande omständigheter (covid-19) erbjuder vi tyvärr inga kurser just nu. Ta hand om er!