0

Kvarsebovägen 159 | 618 93 Kolmården | Östergötland

T: 070-3425668 | qvarsebokaffe@gmail.com

© 2018 by Qvarsebo Kaffe Ltd. Proudly created with Wix.com

Qvarsebo Blend

Denna blend är vår bas som alltid finns i vårt utbud. Vi varierar bönorna efter säsong och rostar dem i mjuk mörkrost som ger en fyllig och len kaffesmak. Just nu består blenden av bönor från Nicaragua och DR Congo.
Kaffebönorna gör sig bra på brygg, espresso, perkulator, mockakanna , presskanna och kok.

Ekologiskt

Vi är certifierade av SMAK att hantera ekologiska kaffebönor och vi vill därför också göra det så mycket som möjligt! Antalet ekologiska kaffen varierar men vi strävar efter att ha fler ekologiska alternativ än icke-ekologiska. De kostar mer för oss i inköp och även certifieringen är en stor kostnad som gör att kaffepriset blir något dyrare ut till er. 

Jaktkaffe

Varje år tar vi fram ett kaffe lagom till bocka-premiären den 16 augusti. Vår jakt-galna familj brukar vara med och prova fram några bönor som passar till både bryggning och kokning och så rostar vi dem något mörkare än vanligt. 

Min bror Simon målar sedan en vacker etikett - vilket blir årets djur tror du?

Microlots

Microlot betyder att du kan spåra kaffet ner till vilken yta på farmen kaffet har växt. Exakt dess färd och plockningsdag. 
De här kaffebönorna har SCA poäng på 86+ och de skeppas alltid direkt efter färdig process för att garantera färskheten. 

Allt detta gör att kaffet hamnar på ett lite högra pris som går tillbaka till bönderna.  Vi tar oftast hem 1-2 säckar (Cirka 120kg) av dessa så det är verkligen först till kvarn som gäller, när det är slut så är det slut!

Bärtorkat

Bärtorkat kaffe är en speciell torkningsprocess. Kaffebäret behålls kvar om bönorna och de läggs ut att torka i solen under en sträng översyn då mögel är ett hot inom denna process. Efter torkning så sköljs bäret av och kvar blir söta och otroligt goda kaffebönor!

Vår favorit som finns på lager igen: Lilith - (också ett coolt namn på kaffet tycker vi) Passa på att njuta av denna pärla så länge den finns att tillgå!