top of page
Qvarsebo-kaffe-Clara-Eneqvist05.jpg

Qvarsebo Kaffe

Kafé och kafferosteri

På Qvarsebo Kaffe får du en god fika i en vacker miljö i den lilla byn Kvarsebo. Du hittar oss nära Kolmården, cirka fyra mil utanför Norrköping.

 

Har du inte vägarna förbi så kan du

beställa våra kaffebönor online och få dem levererade till din dörr.

Qvarsebo_kaffe_öppet_Clara_Eneqvist001
Qvarsebo_kaffe_kaffebönor_Clara_Eneqvi

Specialkaffe till folket

Kaffe. Smaka på ordet. Tänk på hur många koppar du dricker per dag. Kaffe är en stor del av våra liv. Vi vill att varje kaffekopp som du dricker ska vara en riktigt njutning samtidigt som det ska bidra till en mer hållbar värld.

 

Vi jobbar med specialkaffe. Vad är då det? Specialkaffe är en kvalitetsbenämning som betyder att kaffet måste överstiga 80 av 100 möjliga poäng för att få benämnas specialkaffe. Det ska vara hög kvalitet helt enkelt. Vi kontrollerar noggrant vilka kaffeodlare som vi samarbetar med och jobbar ständigt för att introducera mer ekologiskt kaffe och kaffebönor från microlot, mindre markplätter där kaffebönorna är extra fina. Genom att stötta mindre kaffeodlare som odlar ekologiskt så bidrar vi alla till en bättre värld.

Kaffe från världen – rostat vid Bråviken

 

Våra kaffebönor kommer från länder i Latinamerika och Afrika men rostas alltid i en Diedrich-rost i Kvarsebo enligt metoden slow-roast, för att bönorna sakta ska få utveckla sin smak. Efter noggrann rostning erbjuder vi produkter så som hela kaffebönor, malet kaffe, öl med kaffesmak och mycket annat.

 

Varje kaffekopp ska vara god

Vi som startade Qvarsebo Kaffe våren 2016, Angelica och Patric, älskar kaffe. Det gör många av oss. Sverige ligger på andra plats i världen när det kommer till kaffedrickande. Vi konsumerar cirka nio kilo kaffe per person och år i Sverige.

 

 

Vi vill att allt det kaffe som konsumeras i Sverige ska vara kaffe av högsta kvalitet och schysst framtaget. Därför har vi studerat kaffemetoder på flera platser i världen, bland annat Peru och Norge, och hoppas kunna kombinera det med svenska kaffevanor.

Vi är medlemmar i Specialty Coffee Association

Vad är SCA?

SCA, Specialty Coffee Association, är en ideell förening som samlar och stöttar kaffeintresserade, baristor och företag inom kvalitetskaffe. Varje år arrangerar föreningen de svenska mästerskapen i flera tävlingsdiscipliner. SCA utbildar också inom föreningens egna licensprogram, certifierar domare och håller träffar för alla kaffeintresserade medlemmar.

 

En kaffenörds paradis helt enkelt!

Qvarsebo_kaffe_kaffekonst_Clara_Eneqvist
bottom of page