Chemex kaffebryggare av Mike Baker

Våra kaffebönor

Qvarsebo Kaffe har kaffebönor från Latinamerika och Afrika. Vi väljer ut kaffeodlare med hållbara produkter och rostar kaffebönorna i vårt kafferosteri i Kvarsebo. Utbudet av kaffebönor varierar efter säsong och tillgänglighet. Men vi har alltid kaffebönor till ditt favoritkaffe. 

 

Gillar du syrligt eller blommigt kaffe? Eller kanske en kopp mörkrostat kaffe? Vi löser det. Fråga gärna oss om du har funderingar om kaffe eller hur du bäst ska brygga våra kaffebönor.

En påse fylld med kaffebönor Nathan Dumlao
 • Jaktkaffe

  Ekologiska kaffebönor med toner av choklad och nötter. Bönorna har plockats och bärtorkats i Brasiliens solsken och har gott med sötma. 

  Gör sig bra som bryggkaffe, på presskanna och som kokkaffe. Fungerar fint med mjölk. 

  Ursprung: Brasilien

  Böntyp: Red catuai , Icatu , Mundo novo , Yellow catuai

  Process: Bärtorkat

 • Marcala

  Blommigt och sött kaffe med en touch av lakrits.

  Ursprung: Honduras

  Böntyp: Catuai, Pache, Caturra, Bourbon, Typica

  Process: Tvättat

 • El Mango

  Kaffebönor med fruktig och kryddig smak. Inslag av blodapelsin, ingefära och kardemumma. Gör sig bra på presskanna, kokkaffe och espresso.

   

  Ursprung: Peru

  Böntyp: Catimor, Caturra, Typica, Pache

  Process: Tvättad

  Rost: Mjuk mellanrost

 • Qvarsebo Blend

  Kaffe med smak av kakao, mandarin och nötter. 

  Gör sig bra som bryggkaffe eller på mokakanna och ännu bättre som espresso! Gillar du kaffe med mjölk? Då är detta kaffet för dig.

  Ursprung: Kongo och Nicaragua

  Böntyp: Bourbon och Caturra

  Process: Tvättat

 • Lilith

  Blommigt och sött kaffe med inslag av körsbär, nötter och choklad.Gott som bryggkaffe och gör sig även bra på aeropress och blir en fruktig och söt espresso.

   

  Ursprung: Brasilien

  Böntyp: Mundo Novo och Catuai

  Process: Bärtorkat (Natural)

FAQ om vårt kaffe

Var odlas kaffebönorna?

Våra kaffebönor kommer från Latinamerika och Afrika. De odlas i länder såsom Honduras, Bolivia, Nicaragua, Peru och Kongo. Här kan du läsa mer om kaffebönderna som har odlat våra kaffebönor.

Hur rostas kaffebönorna?

Vi rostar alla våra kaffebönor i vårt eget kafferosteri på Qvarsebo Kaffe i Kvarsebo.  Vi använder en Diedrich IR12 kafferost. Lär dig mer om kafferostning genom att göra vår kurs i kafferostning.

Vilket är det bästa kaffet? 

Vårt populäraste kaffe är Qvarsebo Blend. Men om det är det bästa kaffet för dig beror såklart på vad du tycker är gott. Föredrar du syrligt kaffe eller dricker du hellre sött kaffe? Vill du ha svart kaffe eller är din favorit en cafe con leche? Brygger du chemex? 

Genom att köpa kaffebönor och mala kaffet själv så har du större kontroll över smak och fyllighet. Kontakta gärna oss så kan vi guida dig i ditt val av kaffe.

Den våta metoden

– Vad är tvättat kaffe?

Kaffebönorna måste förberedas för rostning efter att de plockats. Använder man sig av den våta metod så “tvättar” man kaffet. Vatten används för att processa kaffebären och göra dom redo för rostning. Kaffebären tvättas i vatten för att avlägsna det omgärdande mucilaget, en tjock och kladdig substans som nästan alla plantor och mikroorganismer producerar. 

Den torra metoden

– Vad är torkat kaffe?

Bärtorkat kaffe är en speciell torkningsprocess. I motsats till den våta metoden där kaffebönan tvättas i vatten så innebär denna torra metod att kaffebäret torkas i solen. Efter torkning så sköljs bäret av och kvar blir söta och otroligt goda kaffebönor. 

Vad är ekologiskt kaffe?

Vi är certifierade av SMAK att hantera ekologiska kaffebönor. Utbudet av ekologiskt kaffe varierar beroende på säsong och tillgänglighet. Vi strävar efter att ha fler ekologiska kaffebönor än icke-ekologiska. 

 

Ekologiskt kaffe innebär bland annat att kaffet har odlats utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Detta gör att fler djur och växter lever i de ekologiska kaffeodlingarna och bidrar till större mångfald i naturen.

 

Varför kostar ekologiskt kaffe lite mer? 

Oftast kostar ekologiskt kaffe några kronor extra. De ökade intäkterna för kaffebönderna bidrar många gånger till högre motivation att odla hållbart. De extra kronorna kaffet kostar går till en hållbar lön för kaffebönder, nya investeringar i hållbar odling och en extra säkerhet i processen med att odla ekologiska kaffebönor som kan vara mer utsatt då man inte använder sig av bekämpningsmedel. 

 

Det kostar alltså mer även för oss att köpa in ekologisk kaffe. Därför blir kaffepriset något dyrare när vi säljer ekologiska kaffebönor. Men genom att satsa på ekologiskt kaffe bidrar vi till en bättre värld.

Vad är Microlot?

Microlot betyder att du kan spåra kaffebönan och se från vilket område på kaffefarmen som bönan kommer från. Du kan också se vilken dag kaffet plockats och följa dess resväg ända fram till Sverige och Kvarsebo.

 

Våra Microlot-kaffebönor har SCA poäng på 86+ och de skeppas alltid direkt efter färdig process för att garantera att kaffet är färskt. Vi tar oftast hem 1-2 säckar (Cirka 120kg) av dessa så det är verkligen först till kvarn som gäller, när det är slut så är det slut!

Köp kaffe i vår webbshop

Du hittar alla våra bönor i vår webbshop. Du kan köpa kaffe online och få det hemlevererat till dig. Köper du för mer än 300 kr får du gratis frakt. 

Kvarsebovägen 159 | 618 93 Kolmården | Sverige

Telefon: 070 342 56 68 | qvarsebokaffe@gmail.com

© 2018 by Qvarsebo Kaffe Ltd. Proudly created with Wix.com