top of page

Qvarsebo Kaffes kaffehistoria
Det började i Peru och fortsatte i Kvarsebo

Vi, Angelica och Patric, grundade vårt företag Qvarsebo Kaffe med visionen om en levande landsbygd och att alla ska ha tillgång till gott kaffe!


Jorden-runt-resan som blev en kaffe-resa

Under en tid bodde vi i Norge och arbetade hårt för att spara pengar till en jorden-runt resa.Men som vi alla vet så blir det inte alltid som en har tänkt sig. Plötsligt öppnades en annan dörr och vi fick möjligheten att ta över ett café som vi båda trodde kunde bli något bra.

Så istället för att resa jorden runt så bestämde vi oss för att resa till Peru och lära oss allt om kaffe. Varför Peru? Jo, Angelica hade bott där tidigare och hade många kontakter inom kaffevärlden, land annat från tiden då hon arbetade på Limas då största och finaste café, La Tostaduría Bisetti.


4 månader gav oss inspiration & energi

“Pirret i magen när jag hörde rytandet av jaguaren och den gigantiska svarta spindeln i köket på morgonen är det som jag minns mest från dagarna på kaffefarmen”.


Vi besökte en biodynamisk kaffefarm i Villa Rica i Perus djungel. De hade massor med marsvin i hagar som de åt till middag ibland. Det fanns ett vackert vattenfall mitt bland kaffeplantorna där vi badade. Ett stort ihåligt träd som de gjort till sitt tempel, där lagrade de gödsel i kohorn som de blandade ut i stora vattenkar när månen stod i rätt centrum. Vi åt nyskjuten anka och nygräddat bröd och allting smakade himmelskt gott!


Under den här tiden åkte vi runt till våra vänner och sög in all information de delade med sig av. Vi koppade, rostade, provade och undersökte. Det var också nu vi skrev vår affärsplan och skrev ner grundstenarna i det som skulle komma att bli vårt företag: Qvarsebo Kaffe.


2016 öppnade vi upp portarna till vårt café och kafferosteri i Kvarsebo. Vi koppar, upptäcker, rostar, bakar och försöker att föra kaffeupplevelsen vidare. Vi har också börjat sälja kaffe online över hela Sverige. Vi vill utveckla vårt företag tillsammans med andra småaktörer och i hållbarhetens tecken.


Denna resan är otroligt spännande, rolig, utvecklande, smakrik, äventyrlig och inte minst ett minne för livet! Tack för att ni följer med.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page