top of page
 • Är smakerna som står tillsatta ämnen?
  NEJ! Smakprofilen är ett sätt att beskriva vad du känner för smaker i kaffet. Som du gör med exempelvis viner. Vi tillsätter inget till våra kaffen. Alltså kan du som är känslig mot nötter dricka de med smakprofil: Nötter :)
 • Har ni inte vanligt kaffe?
  Vi arbetar uteslutande med specialkaffe (SCA) som är en organisation i världen som har skapat ett smakschema och en egen smakarmé som arbetar med att kvalitet säkra gröna kaffebönors kvalitet. Vi rostar sedan kaffet manuellt för hand. Vi har därför inte vanligt kaffe - endast ovanligt ;)
 • Passa alla kaffesoreter till alla bryggmetoder?
  Här finns inget rätt eller fel egentligen. Det är helt upp till var och ens smak och tycke. Vi rekomederar vissa metoder som vi tycker att kaffesorten smakar extra bra på. Det bästa är att titta på smakprofil och rostningsgrad för att sedan komma fram till vilken kaffe som passar dig.
 • Om jag gillar mörkrost?
  Om du gillar mörkrost har vi alltid en mörkrosta varaiant i vårt sortiment. Vi rostar dock inte jättemörkt eftersom att när du gör det försvinner smakerna och bitterhet och beska träder fram. Vi vill istället lyfta fram smakerna som finns i bönorna. Prova och se, du kanske blir förvånad och börjar gilla ljusare kaffe - vem vet?
bottom of page