Recept espressokaka

Förgyll julmiddagen (eller vilken middag som helst) med Qvarsebo Kaffes goda espressokaka. Följ receptet och du kommer att bli gott belönad ;)

Espressokaka


Ingredienser kaka

1,5dl vatten 150g smör 1dl kakao 3dl strösocker 2ägg 2tsk vaniljsocker 2,5dl vetemjöl 1,5tsk bakpulver 1tsk salt


Ingredienser glasyr

1msk smör 1dl strösocker eller annan sötning om så föredras 1/2dl grädde 1/2 dl starkt kaffe (gärna espresso) 1 msk vaniljsocker Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 22-24cm i diameter. 2. Blanda vatten, smör och kakao i en kastrull. Värm upp till smöret smält. Låt svalna. 3. Vispa ägg och socker i en bunke. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. 5. Blanda ner mjölblandningen och smörblandningen i äggvispen och vispa till en slät smet. 6. Baka mitt i ugnen i 25-35 minuter. Testa med sticka.

7. Blanda ingredienserna till galsyren i en kastrull och låt koka samman. 8. Ta ut kakan när den är helt klar och låt vila i 10 minuter i formen, häll sedan över glasyren.

9. Mortla några kaffebönor och strö över kakan.


Låt svalna helt innan den serveras. Mums!

Kvarsebovägen 159 | 618 93 Kolmården | Sverige

Telefon: 070 342 56 68 | qvarsebokaffe@gmail.com

© 2018 by Qvarsebo Kaffe Ltd. Proudly created with Wix.com