Kokkaffe

Kokkaffe are to many swedes associated with grandparents. An old tradition that only lives in northern Sweden theese days, some say. But oh so wrong they have! Kvarsebo in Östergötland is still serving kokkaffe in their coffeeshop, Qvarsebo Kaffe.

It's not easy to get a good kokkaffe. But here are some tips for you how you can do it:
- Use freshly ground coffee (Coarse grinding, snap coarser than the French press)
- Use cold & fresh water
- Pay attention when the coffee is starting to boil & then pull the jug from the plate, wait a few seconds and then return the jug. Repeat that process 7 times!
- Leave the coffee to stand for a few minutes, or use the grandfather's trick & pour a few drops of cold water into the beaker to sip the swamp
- Ready to Pour & Enjoy!

Aeropress

esbeen). At the beginning, the aeropress was not as successful as it was thought, but 2008 got its impact. It gives a rich & clean cup with a lot of flavors. It is also handy to take when traveling. Does it change and what makes it interesting? Make the article your own by clicking here> Add and manage articles.

Chemex

Chemexen kom på 1940-talet & det var en tysk kemist vid namn Peter Schlumbhom som uppfann den. Peter letade ständigt efter att förenkla & förbättra vardagliga saker. Han ville få fram den perfekta koppen kaffe samtidigt som designen var mycket viktig.

Chemex filtret är gör att kaffet verkligen får ut sina aromer & du får som det på kaffe språkheter en clean-cup med mycket smak & väldigt lite bitterhet & beska.
 antera artiklar.

Presskanna

Presskannan är en av de mer populära metoderna att brygga kaffe på i Sverige. De två fransmännen Mayer och Delforge tog patent på kannan 1852 och metoden har inte ändrats på sedan dess. Det speciella med denna metod är att kaffet är i kontakt med vattnet under en längreperiod, närmare bestämt fyra minuter ska kaffet stå och dra. Detta gör att vi får en högre koffeinhalt i koppen. I presskannan är det ett metallfilter som pressar ner kaffesumpen, detta gör att kaffet behåller fler av sina oljor och därigenom får presskannan sin fylliga smak.

Mokakannan

Bialettikanna, Espresssokanna... ja, kärt barn har många namn. Denna bryggmetod skapades av formgivaren Alfonso Bialetti 1933. Den är mycket populär i de italienska, spanska & portugisiska hemmen.

Den bygger på samma princip som en espressomaskin som pressar vattnet genom en behållare med kaffe. Skillnaden är dock att här blir det mellan 1,5 & 2 bar medans det i en espressomaskin uppnår 9 bar.

Använd dig av en fin malning och högsta temperaturen på spisplattan så får du en bitter & stark kaffekopp!ln om? Vad är det som gör den intressant? Skriv en slående beskrivning för att fånga besökarnas uppmärksamhet...

Pour over

Alltså "Häll över" om man översätter Pour over rakt av. Detta är en vanligt förekommande metod att brygga sitt kaffe på. Går ut på samma princip som kaffebryggaren, dock får du en jämnare bryggning när du häller förhand som kan påverka slutresultatet enormt.m? Vad är det som gör den intressant? Skriv en slående beskrivning för att fånga besökarnas uppmärksamhet...

Don Pedro

På 1830-talet uppfanns Don Pedron i Berlin. Den bygger på samma teknik som mockakkannan, två behållare där man har vattnet i den nedre och kaffet i den övre. Man värmer sedan den nedre behållaren och vattnet stiger upp i den övre vid en viss temperatur och blandas med kaffet. När du sedan tar bort behållarna från värmen så glider kaffet sakta genom filtret och hamnar till slut i den nedre behållaren, utan sump och svindlande gott!
Idag är Don Pedron inte så vanlig i svenska hem från det att elbryggaren gjorde intåg i vårt avlånga land. Det ärdock en metod som blir himmelskt god och jag rekomenderar alla att titta i sina föråd där det garanterat står en sådan här och brygga er en kopp på söndagsmorgonen med lite kaffe från Qvarsebo Kaffe!t...

Please reload

Kvarsebovägen 159 | 618 93 Kolmården | Sverige

Telefon: 070 342 56 68 | qvarsebokaffe@gmail.com

© 2018 by Qvarsebo Kaffe Ltd. Proudly created with Wix.com